Ελλάδα

Διπλώματα οδήγησης: Με ιατρικές εξετάσεις το δίπλωμα στους ηλικιωμένους - Τι θα ισχύσει για τα παράβολα

Διπλώματα οδήγησης: Με ιατρικές εξετάσεις το δίπλωμα στους ηλικιωμένους - Τι θα ισχύσει για τα παράβολα
Η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών που αναμένεται να έρθει στη Βουλή την Τετάρτη ώστε να ψηθισθεί μέχρι την Παρασκευή, φέρνει μεγάλες αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου θα αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους οδηγούς αλλά και τον τρόπο απόκτησης ενός διπλώματος οδήγησης.

Αναφορικά με τους ηλικιωμένους, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει:

- τη μείωση του κόστους των ιατρικών εξετάσεων σε παθολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό από τα 40 σε 30 ευρώ.

- την κατάργηση της επανεξέτασης στην πορεία

Για την ανανέωση λοιπόν της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων θα αρκούν μόνο οι ιατρικές εξετάσεις οι οποίες ωστόσο θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.

Σχετικά με τον τρόπο απόκτησης ενός διπλώματος, η νομοθετική ρύθμιση φαίνεται πως θα διατηρήσει για τουλάχιστον 9 μήνες το παλιό καθεστώς εξέτασης. Παρά το γεγονός ότι πλέον οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται εντός του ΙΧ κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δε θα μειωθεί εν τέλει το ύψος τον παραβόλων από 15 στα 10 ευρώ για τους νέους υποψήφιους οδηγούς καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Παράλληλα, θα δοθεί λύση για τις εκκρεμείς αιτήσεις 100.000 υποψηφίων οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στην αναμονή.