Ελλάδα

Όλη η αλήθεια για το καφενεδάκι στη Θεσπρωτία που επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή σέρβιρε... η πεθερά (pics)

Όλη η αλήθεια για το καφενεδάκι στη Θεσπρωτία που επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή σέρβιρε... η πεθερά (pics)
Ανατροπή στην υπόθεση με το καφενεδάκι στη Ραβενή Θεσπρωτίας καθώς κάποιοι παρουσίασαν μία διαφορετική εικόνα από αυτήν που ίσχυε στην πραγματικότητα. Το πρόστιμο των 21.000 ευρώ για τη συμμετοχή της πεθεράς στην επιχείρηση φαίνεται πως ήταν μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Σήμερα (29/8) το πρωί ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία είδηση σχετικά με το καφενεδάκι στη Ραβένη Θεσπρωτίας στο οποίο επιβλήθηκε από κλιμάκιο ελεγκτών πρόστιμο 21.000 ευρώ με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται για λουκέτο.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, δε, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ενώ οργισμένη υπήρξε και η αντίδραση του Δημάρχου Φιλιατών καθώς μέσα σε ένα 24ωρο το κλιμάκιο που έκανε σαφάρι στην περιοχή «έριξε» πρόστιμα άνω των εκατό χιλιάδων σε τέσσερις συνολικά επιχειρήσεις εστίασης.

Το αποκορύφωμα όμως ήταν το ένα και μοναδικό καφενείο στο χωριό Ραβενή. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ πήγε και παρήγγειλε ουζάκια αλλά ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Όπως συνηθίζεται σε πολλά καφενεία τους «πελάτες» εξυπηρέτησε ο αδελφός του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καφενείο κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό. Και τον μεζέ για να συνοδεύσει τα ουζάκια πρόσφερε η πεθερά του ιδιοκτήτη. 

Αυτό παρουσιάστηκε, λοιπόν, ως η μοναδική αιτία επιβολής του προστίμου κάτι που από ό,τι φαίνεται δεν ήταν αλήθεια.

Σήμερα τo Dikaiologitika News σας παρουσιάζει αποκλειστικά την ευχαριστήρια επιστολή των γονέων οι οποίοι κατήγγειλαν στο Υπουργείο Εργασίας ότι στο μικρό καφενεδάκι, που τελικά ήταν ψησταριά σίγουρα 30 τραπεζοκαθισμάτων, εργάζονταν τα παιδιά τους ανασφάλιστα!

Ειδικότερα στην επιστολή οι γονείς ευχαριστούν το κλιμάκιο των ελεγκτών που αντέδρασε αμέσως στην καταγγελία.

Επίσης για του λόγου το αληθές στην καταγραφή του συμβάντος όπως αναφέρεται στην αναφορά των ελεγκτών που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Dikaiologitika News σημειώνεται ότι στο μαγαζί στις 18 Αυγούστου την ώρα που πήγαν οι ελεγκτές εργαζόταν η μητέρα του, ο αδερφός του ιδιοκτήτη, η γυναίκα του αδερφού του και η πεθερά του αδερφού του και εξυπηρετούσαν τουλάχιστον 30 τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με τον νόμο υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση και οι σύζυγοι και οι συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού συγγένειας. Για αυτό τον λόγο και το κλιμάκιο των ελεγκτών προχώρησε στην επιβολή των διοικητικών προστίμων.

Στην συνέχεια στις 23 Αυγούστου οι γονείς έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση που τον ευχαριστούσαν για την άμεση ανταπόκριση στην καταγγελία τους.

Δείτε την επιστολή:

kafene1

Δείτε τις σχετικές διατάξεις για την ασφάλιση:

kafene3