Τα διαπιστευτήρια της Λεπέν στο κεφάλαιο: O tempora, o mores!

Τα διαπιστευτήρια της Λεπέν στο κεφάλαιο: O tempora, o mores! Φωτογραφία: Facebook
Ο πατέρας και ο εγγονός Ντασό! - Τα... dιαπιστευτήρια της Εθνικής Συσπείρωσης στις γαλλικές ελίτ!

Το μεγαλύτερο μέρος του γαλλικού κεφαλαίου- όπως έχει αναδείξει ήδη το Dnews- δεν δείχνει να ανησυχεί από τυχόν έλευση της Μαρί Λεπέν στην εξουσία. Όπως συμβαίνει κάθε φορά που έρχεται ένα ακροδεξιό κόμμα στην εξουσία.

Αντιγράφουμε όμως από την «Καθημερινή» της Κυριακής και το εξαίρετο ρεπορτάζ του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, με τον τίτλο «Τα διαπιστευτήρια»:

«Τον δρόµο της Τζόρτζια Μελόνι φαίνεται να ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν, η οποία, τις τελευταίες ηµέρες, έδωσε εγγυήσεις συστηµικής συµπεριφοράς στις γαλλικές ελίτ και στους ισχυρούς συµµάχους της Γαλλίας. Κρατώντας ανέπαφο το ξενοφοβικό, αντιµεταναστευτικό έως και ρατσιστικό κοµµάτι του προγράµµατός του, ο Ζορντάν Μπαρντελά έβαλε στο συρτάρι πολυέξοδα φιλολαϊκά µέτρα όπως η αναθεώρηση της συνταξιοδοτικής µεταρρύθµισης, απέσυρε θέσεις που αµφισβητούσαν την Ε.Ε. και αναγνώρισε ότι το κόµµα του υπήρξε ''αφελές'' µε τον Βλαντίµιρ Πούτιν.

Η ανταµοιβή δεν άργησε να έρθει. Εχοντας ήδη εξασφαλίσει την αµέριστη υποστήριξη του οµίλου Μπολορέ και του τηλεοπτικού του δικτύου, το RN επωφελήθηκε από την έκδηλη µεταστροφή του οµίλου Ντασό, στον οποίο ανήκει και η Le Figaro. Στο κύριο άρθρο της περασµένης ∆ευτέρας, η συντηρητική εφηµερίδα υποστήριζε απερίφραστα ότι είναι απαράδεκτο να εξισώνονται η RN και η LFI, καθώς ο κύριος κίνδυνος προέρχεται από την Αριστερά και όχι από την άκρα ∆εξιά.

Για την Ιστορία: ο ιδρυτής του οµίλου, Μαρσέλ Μπλοχ (αργότερα άλλαξε το όνοµά του σε Ντασό), συνελήφθη από το καθεστώς του Βισύ, παραδόθηκε στους ναζί και βασανίστηκε στο κολαστήριο του Μπούχενβαλντ επειδή αρνήθηκε να λειτουργήσει η πολεµική του βιοµηχανία για λογαριασµό του Χίτλερ. Ο εγγονός του, Λοράν Ντασό, σηµερινός διευθυντής του οµίλου, έχει πεισθεί κατά τα φαινόµενα για τον εξαγνισµό της Μαρίν Λεπέν, έστω κι αν µια υποψήφια βουλευτής της φορούσε επιδεικτικά πηλήκιο των ναζί µε σβάστικα στην προεκλογική περίοδο. O tempora, o mores!».

Αυτά- για να μην έχετε καμία αμφιβολία!