Ελλάδα

Μουντομπάσκετ 2019: Με ΗΠΑ για τη νίκη ίση με μισή πρόκριση στην οκτάδα - Δείτε LIVE την αναμέτρηση (25-38 ημίχρονο)

Μουντομπάσκετ 2019: Με ΗΠΑ για τη νίκη ίση με μισή πρόκριση στην οκτάδα - Δείτε LIVE την αναμέτρηση (25-38 ημίχρονο)
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σε λίγα λεπτά (15:30) τις ΗΠΑ για την 4η αναμέτρηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και θέλει τη νίκη για να «ταράξει» τη διοργάνωση και να πλησιάσει στην πρόκριση της στην οκτάδα.

Οι Έλληνες διεθνείς πήραν «μισό» δώρο από τους Τσέχους, οι οποίοι συνέτριψαν τους Βραζιλιάνους με 93-71, όμως πλέον όλα είναι αποκλειστικά στα χέρια τους.

Με δύο νίκες απέναντι σε ΗΠΑ και Τσεχία η Εθνική Ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ σε περίπτωση ήττας σήμερα, της αρκεί μία νίκη με 11 πόντους και πάνω απέναντι στους Τσέχους και νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας για να προκριθεί ως δεύτερη του ομίλου.

Συνεπώς, οι Έλληνες διεθνείς μπορούν να πετύχουν τη μεγάλη πρόκριση, η οποία πλέον εξαρτάται απόλυτα από αυτούς.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι Αμερικανοί έχουν κατορθώσει να κρατήσουν την Εθνική μας στους 25 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με πιεστική άμυνα, ενώ παρά την απουσία του Τέιτουμ, έχουν κατορθώσει να βρίσκουν σκορ εκμεταλλευόμενοι κάποια μακρινά σουτ και ορισμένες στιγμές αδράνειας της άμυνας της Ελλάδας.

Στον όμιλο που διασταυρώνεται με αυτόν της Εθνικής μας, η Αυστραλία εξασφάλισε την πρόκριση στην οκτάδα, ενώ ο αγώνας Γαλλία - Λιθουανία θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα που θα ακολουθήσει τα «καγκουρώ» στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της ημέρας:

Αυστραλία - Δομινικανή Δημοκρατία 82-76
Βραζιλία - Τσεχία 71-93
Γαλλία - Λιθουανία (15:00)
ΗΠΑ - Ελλάδα (15:30)

Δείτε εδώ το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στις ΗΠΑ και την προσπάθεια των παικτών για τη μεγάλη νίκη απέναντι στους αστέρες του ΝΒΑ.