Ελλάδα

Εξάρχεια: Έτοιμη να ξαναβγεί στους δρόμους η ομάδα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ (pic)

Εξάρχεια: Έτοιμη να ξαναβγεί στους δρόμους η ομάδα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ (pic)
Στην τελική φάση εισέρχεται η ενεργοποίηση της νέας ομάδας ΔΕΛΤΑ, που θα επιχειρεί με μοτοσυκλέτες στην περιοχή των Εξαρχείων. Πρόκειται για την ομάδα, που είχε καταργηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η επανίδρυση της ΔΕΛΤΑ είναι μέσα στην ατζέντα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την «ανακατάληψη της πλατείας», μετά και τις τελευταίες επιχειρήσεων εκκενώσεων καταλήψεων στην περιοχή, την απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων και τα πρώτα έργα για την ανάπλασή της.

Η πρώτη ομάδα είναι ήδη έτοιμη. Στην πίσω πλευρά του Αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας έχουν μεταφερθεί τα πρώτα 30 «μαύρα παπάκια» που χρησιμοποιούσε η ΔΕΛΤΑ, μέχρι που διαλύθηκε εν μία νυκτί από τον δεύτερο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, που παρουσιάζει και τις σχετικές φωτογραφίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Άμεσης Δράσης που έχουν αναλάβει την ανασύσταση της ομάδας, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο ανθρώπινο δυναμικό, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που επιθυμούν να ενταχθούν στην ΔΕΛΤΑ, ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Και η υπηρεσία σε μία τέτοια ομάδα είναι εθελοντική.

Έτσι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να δημιουργηθεί μια πρώτη μικρή ομάδα αποτελούμενη από 30 ζευγάρια αστυνομικών με «παπάκια», η οποία θα χρησιμοποιείται «χειρουργικά» όταν υπάρχουν επιθέσεις μπαχαλάκηδων, κυρίως για να τους καταδιώκουν και να τους συλλαμβάνουν.

Παράλληλα βέβαια θα συνεχιστεί ο προσπάθεια να στελεχωθεί πλήρως η υπηρεσία αυτή, στα πρότυπα που την άφησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν αποχώρησε από την Κατεχάκη το 2010.

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ είχε ασκήσει έντονη κριτική για την κατάργησή της και είχε δεσμευτεί ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ θα επανιδρυθεί για να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στα Εξάρχεια.

Πηγή: astinomiko.gr