Ελλάδα

Ενόχληση Σάκη Αρναούτογλου για τον «καύσωνα»: Με μία ανάρτηση βάζει... τα πράγματα στη θέση τους

Ενόχληση Σάκη Αρναούτογλου για τον «καύσωνα»: Με μία ανάρτηση βάζει... τα πράγματα στη θέση τους Φωτογραφία: intime
Το ερώτημα για το αν είναι καύσωνας ή ζέστη αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να απαντήσει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τελικά έχουμε καύσωνα ή παρατεταμένη ζέστη;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναοούτογλου μιας και τις επόμενες ημέρες η ζέστη θα είναι παρατεταμένη ενώ σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος ο όρος «καύσωνας» είναι συγκεκριμένος και χρησιμοποιείται όταν η μέγιστη θερμοκρασία (τα μεσημέρι-νωρίς το απόγευμα) είναι μεγαλύτερη ή ίση των 39 βαθμών Κελσίου, όταν η ελάχιστη θερμοκρασία (κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί) είναι μεγαλύτερη των 26 βαθμών Κελσίου και επικρατεί άπνοια ή ασθενείς άνεμοι, με το θερμοκρασιακό εύρος να είναι μικρό.

Επίσης, όλες αυτές οι προϋποθέσεις, να καταγράφονται σε μεγάλο μέρος της χώρας και η διάρκεια τους να υπερβαίνει τις τρεις ημέρες.

Αυτή την περίοδο στη χώρα μας καταγράφονται πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες, ωστόσο οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρες πέφτουν αρκετά κάτω από τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Για του λόγου το αληθές, ο Σάκης Αρναούτογλου, παραθέτει και τις μετρήσεις που δείχνουν ότι από τους 496 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι 322 είχαν κάτω από 25 βαθμούς, 118 από τους οποίους κατέγραψαν μάλιστα και αρκετά κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid02Gd4vW95fqMDgmpnd6kkttAXPK9xRvpZeJEVYUSzLv9x4BAdx7SFwBLT7XJjN13FDl}