Ελλάδα

Απεργία Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: Τραβούν χειρόφρενο τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Απεργία Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: Τραβούν χειρόφρενο τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, λογω της απόφασης των μέσων μαζικής μεταφοράς, κυρίως Μετρό και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, να τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες, για την σημερινή απεργία.

Η απεργία στα ΜΜΜ καθιστά σχεδόν αδύνατη την μετακίνηση του επιβατικού κοινού, ενώ μόνο λεωφορεία και τραμ θα κινηθούν για κάποιες ώρες. Αυτό σημαίνει οτι όσοι έχουν αυτοκίνητα θα μετακινηθούν με αυτά και η κίνηση στους δρόμους θα είναι αναπόφευκτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου θα μείνουν ακινητοποιημένοι για όλη την ημέρα.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Ωστόσο λόγω της κίνησης στους δρόμους η κυκλοφορία των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα είναι δύσκολη και άρα τα δρομολόγια περιορισμένα.

Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Παράλληλα κλειστό θα είναι το κέντρο της Αθήνας απο τις 10 το πρωί λογω των προσυγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν. Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων έχουν οριστεί για τις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

- Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

- Ομόνοια: Η ΟΒΣΑ και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς από τις γειτονιές της Αθήνας

-Προπύλαια: Φοιτητικοί Σύλλογοι

Για την σημερινή απεργία, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στα Προπύλαια.