Ελλάδα

Απεργία Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: Η συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών – Τι αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Απεργία Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: Η συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών – Τι αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά την απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η ΟΛΜΕ για τους καθηγητές, ενώ η ΔΟΕ καλεί τους δασκάλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη αποφάσισε η ΟΛΜΕ. Εκτός της συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης, η ΟΛΜΕ αποφάσισε συγκέντρωση στις 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι κήρυξε στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για όσους εργάζονται στο πρωινό ωράριο και αντίστοιχες τρίωρες όσους είναι στο απογευματινό και το εσπερινό ωράριο σε σχολεία.

Η ΔΟΕ κάλεσε τους δασκάλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, η ΔΟΕ διοργανώνει από κοινού με την ΟΛΜΕ συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασία για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού.

Όπως σημειώνουν, διαμαρτύρονται «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας».

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου 2019, με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων ανάλογα με την εκτίμηση του Δ.Σ. Σκοπός είναι η χάραξη των επόμενων βημάτων για τη διεκδίκηση αιτημάτων του κλάδου.

Η απεργία «παραλύει» σε μεγάλο βαθμό τη χώρα και, όπως αναμενόταν, επηρεάζεται και η λειτουργία των σχολείων ανά την επικράτεια.

Όπως και σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, τα σχολεία θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές όπως κάθε άλλη μέρα του έτους, αλλά η λειτουργία τους εξαρτάται από τη συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών κάθε σχολείου στην απεργία.