Ελλάδα

Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της φτώχειας: Δράσεις ύψους 330 εκ. ευρώ για τους άπορους

Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της φτώχειας: Δράσεις ύψους 330 εκ. ευρώ για τους άπορους
Οι δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ύψους 330 εκατ. ευρώ για 2014-2020, που στόχο έχουν την ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων-ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους τους δήμους και τους νομούς της χώρας παρουσιάζονται σήμερα από τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών.

Η συνάντηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Φτώχειας, και θα παραστούν σε αυτήν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ από πλευράς Υπουργείου Εργασίας θα είναι παρόντες η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μηχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης. 

Θυμίζουμε ότι διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων του ΤΕΒΑ είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ) -το οποίο είναι και διοργανωτής της αυριανής συνάντησης- ενώ παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων μέσω των οποίων υλοποιείται το βασικό πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠΙ).