Ελλάδα

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ποιος είναι ο ύποπτος που προσήχθη - Γνωστός στις Αρχές, τον έπιασαν με τις βαλίτσες στα χέρια

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ποιος είναι ο ύποπτος που προσήχθη - Γνωστός στις Αρχές, τον έπιασαν με τις βαλίτσες στα χέρια Φωτογραφία: Eurokinissi
Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές. Σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε στο θύμα ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν τον στόχο τους.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό καθώς ένας άνδρας ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές, έχει προσαχθεί και εξετάζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ενδείξεις για συμμετοχή του στην υπόθεση προέκυψαν από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και καταθέσεις μαρτύρων.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Ειδικά η κατάθεση ενός στενού προσώπου του 54χρονου οδήγησε στα ίχνη του. Ο μάρτυρας, που φαίνεται πως γνώριζε καλά όλη την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος, μίλησε για διάφορες υποθέσεις, μία εκ των οποίων οδήγησε τις Αρχές στον ύποπτο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει εμπλοκή στην απαγωγή γνωστού επιχειρηματία ενώ διατηρεί και σχέσεις με κυκλώματα σκληρών ποινικών.

Επίσης, έχει γίνει έρευνα στο σπίτι του, ενώ έχει βρεθεί και το μηχανάκι το οποίο εστάλη στα Εγκληματολογικά.

Πρόκειται για έναν άτομο, ελληνικής καταγωγής, που θεωρείται πως εμπλέκεται σε πολλές άλλες υποθέσεις της νύχτας στην Αθήνα. Πιθανολογείται πως πρόκειται να τον εκτελεστή και δεν υπάρχει προς το παρόν πληροφόρηση για το αν το ίδιο άτομο είναι και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας.

Ο άνδρας προσήχθη αργά την Παρασκευή (5/7) με τις βαλίτσες στα χέρια. Συγκεκριμένα, τον εντόπισαν στο πάρκινγκ του σπιτιού του την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει για διακοπές, αεροπορικώς με τη σύντροφό του, η οποία εξετάζεται επίσης.

Στο μεταξύ, καταθέτουν κομβικοί μάρτυρες που γνώριζαν τις δραστηριότητες του θύματος. Παράλληλα, έχουν προσαχθεί άλλα δύο άτομα στο πλαίσιο των ερευνών, τα οποία εξετάζονται για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Η ιατροδικαστής εντόπισε 17 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν τον στόχο τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια. Τα φονικά όπλα είναι “καθαρά”, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.