Ελλάδα

The Mall Athens: Στην τελική ευθεία της νομιμοποίησης μέσω Εθνικής Τράπεζα

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Το The Mall Athens γίνεται νόμιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία μεταξύ Lamda και Εθνικής Τράπεζας για την αγορά πριν δύο οικοπέδων της τράπεζας τα οποία βρίσκονται κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν MoU, το οποίο προβλέπει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, έναντι τιμήματος περίπου 11 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδοθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα επιλύονται τα θέματα νομιμοποίησης του εμπορικού κέντρου.

Πρόκειται για δύο οικόπεδα έκτασης 16,5 και 8,5 στρεμμάτων, εκ των οποίων το δεύτερο βρίσκεται στην περιοχή προσχώσεων παρακείμενου ρέματος, επομένως έχει πολύ μικρή αξία.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε, το 2014, ότι δεν προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος, για τον καθορισμό του συντελεστή δόμησης, που δόθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Με την υπογραφή της συμφωνίας Lamda Olympia Village, θυγατρική της Lamda στην οποία ανήκει το The Mall Athens θα υποβάλει ρυμοτομικό σχέδιο, που θα προβλέπει την παραχώρηση των δύο οικοπέδων στον Δήμο Αμαρουσίου. Θα ακολουθήσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.