Ελλάδα

Είναι επίσημο - Θα δοθεί παράταση σε κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία και συσσίτια δήμων

Είναι επίσημο - Θα δοθεί παράταση σε κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία και συσσίτια δήμων
Παράταση ζωής για τρία χρόνια αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία και Συσσίτια, τις κοινωνικές δομές όλης της χώρας που απειλούνταν με λουκέτο από τις αρχές του 2020.

Όπως τόνισε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου θα δοθεί παράταση όπως είχε αποκαλύψει το Dikaiologitika News στις 17 Οκτωβρίου.

Η παράταση αφορά την διασφάλιση λειτουργίας συνολικά 280 δομών στην χώρα, δηλαδή των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παροχή Συσσιτίου), των Κέντρων Κοινότητας και των Δομών Αστέγων (Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Υπνωτήριο Αστέγων).

Οι υπόλοιπες δομές έχουν πάρει ήδη τριετή παράταση, μέχρι το 2023, σε αντίθεση με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και την Παροχή Συσσιτίου, που αναμένεται να εξασφαλίσουν την ίδια παράταση. Ειδικότερα μέχρι σήμερα έχουν πάρει παράταση στις συμβάσεις τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας των δήμων (κατά 3 έτη), των Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων (κατά 2 έτη) και των Κέντρων Συμβουλευτικής και Ξενώνων Γυναικών Θυμάτων Βίας (κατά 2 έτη).