Ελλάδα

Γυαλιά καρφιά με μολότοφ και δακρυγόνα μετά την εκκένωση "κατάληψης'' - Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. σε κτίριο της ΑΣΟΕΕ -Δείτε ολόκληρη τη... γκαλερί (pics&vid)

Γυαλιά καρφιά με μολότοφ και δακρυγόνα μετά την εκκένωση "κατάληψης'' - Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. σε κτίριο της ΑΣΟΕΕ -Δείτε ολόκληρη τη... γκαλερί (pics&vid)
Για ακόμη μια φορά, η κατάσταση στα Εξάρχεια μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας, είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Αυτή τη φορά, η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε σε υπό κατάληψη κτίριο, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, δίπλα από την ΑΣΟΕΕ. Η κατάληψη στο κτίριο που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε γίνει από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η κατάληψη είχε ονομαστεί «Βανκούβερ Απαρτμάν» και ξεκίνησε το 2006. Από το φθινόπωρο του 2014 άρχισε να λειτουργεί ως ανοιχτό κοινωνικό κέντρο για τις ανάγκες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Δύο Γάλλοι πολίτες, μια Ιρανή και μια Ελληνίδα, εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κτίριο δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2006.

Τα τέσσερα άτομα που ήταν στο κτίριο, το οποίο ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, κατά την επιχείρηση βρέθηκε σε χώρο του κτιρίου και μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών και της Ελληνίδας σχηματίζεται δικογραφία για "διατάραξη οικιακής ειρήνης" και παράβαση του νόμου "περί εξαρτησιογόνων ουσιών".

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, το συγκεκριμένο κτίριο αποτέλεσε το ορμητήριο των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν επεισόδια στην Πατησίων, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Μετά την πρωινή επιχείρηση της Αστυνομίας, συγκεκριμένα κατά τις μεσημεριανές ώρες, αντιεξουσιαστές είδαν στην πλατεία Βικτωρίας τον κοσμήτορα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον προπηλάκισαν και τον ξυλοκόπησαν.

Έπειτα, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ενώ με τη λήξη της πορείας οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων.

 Τα ευρήματα της αστυνομίας

Λοστοί, κοντάρια, καφάσια με άδεια μπουκάλια μπύρας, μαύρα κράνη και μικροποσότητες χασίς βρέθηκαν μέσα στο κτίριο που εκκένωσε και σφράγισε η ΕΛΑΣ στην σημερινή πολύωρη επιχείρηση, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

epixeir exar

elas 4

elas 5

 

elas 3