Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια με πυροβολισμούς, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια με πυροβολισμούς, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού
Η στιγμή της συμπλοκής με τους τρεις τραυματίες, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα αιματηρά επεισόδια, με πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στις 13 Ιουλίου.

Το βίντεο, από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή, καταγράφει τη στιγμή που ξεσπούν τα επεισόδια. Κάποιοι οπαδοί απομακρύνονται τρέχοντας, ενώ άλλοι κρατούν καδρόνια στα χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι στα επεισόδια- που ξέσπασαν λίγο πριν από τη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ Λάρνακας- κάποιος από τους εμπλεκόμενους πυροβόλησε, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν. Ο ένας είχε τραύμα από σφαίρα στο πόδι, ο δεύτερος εκδορές στην κοιλιά και ο τρίτος είχε τραυματιστεί από ξυλοδαρμό.

Μετά τα επεισόδια συνελήφθησαν 74 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τέσσερα κακουργήματα- απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Επίσης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για: επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου, κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη (κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση), παράνομη κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ίδια χρήση.

Δείτε το βίντεο