Ελλάδα

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στο μικροσκόπιο δύο ακόμη ασύλληπτα μέλη - Περιμένουν τις αναλύσεις DNA

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Δύο ακόμη άτομα μπήκαν στη λίστα υπόπτων της αστυνομίας, τα οποία θεωρούνται ότι είναι μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και πλέον αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα δείγματα DNA και αποτυπωμάτων που συλλέχθηκαν από τις γιάφκες της οργάνωσης. 

Οι απαντήσεις θα βοηθήσουν στο να ξεκαθαριστεί αυτό το ενδεχόμενο και θα οδηγήσουν σε πιθανή ταυτοποίηση νέων υπόπτων, εάν – φυσικά – έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και έχει σχηματιστεί φάκελος.

Μεγάλο «χτύπημα» με ασθενοφόρο - βόμβα

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η οργάνωση ετοίμαζε χτύπημα στο οποίο θα χρησιμοποιούσε ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά έξω από αστυνομικό στόχο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι αυτό του παγιδευμένου ασθενοφόρου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών το οποίο θα στάθμευαν μπροστά από κάποιον αστυνομικό στόχο και φυσικά θα πυροδοτούσαν με άγνωστες συνέπειες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν στη γιάφκα διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρος ασθενοφόρου και λέιζερ.

upl5dc7fffae27ad

upl5dc7fe2890be2

Στη χθεσινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τϋπου, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα όπλα που βρήκαμε σκοτώνουν. Δυο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και σκοτώνουν. Ένα από αυτά είχε τραυματίσει αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδα. Εκείνο που τρομάζει είναι η δύναμη των εκρηκτικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ευτυχώς προλάβαμε».

upl5dc7ffd3c505c

upl5dc8001b6904d

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αντιτρομοκρατικής, «οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.