Ελλάδα

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Δευτέρα - Ισχυρές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Δευτέρα - Ισχυρές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένονται ακόμα και χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα θα εκδηλωθούν:

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και πρόσκαιρα στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα βόρεια.

Την Τρίτη

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.