Ελλάδα

14χρονη και 15άχρονη σε συμμορία… πορτοφολούδων

14χρονη και 15άχρονη σε συμμορία… πορτοφολούδων
Στον πιο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, την οδό Ερμού συνελήφθησαν τέσσερις νεαρές αλλοδαπές επειδή ρήμαζαν πορτοφόλια. Δύο εκ των κορiτσιών είναι μόλις 14 και 15 ετών.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αλλά και της ομάδας ΔΙΑΣ που εντόπισαν τα νεαρά κορίτσια να κλέβουν πορτοφόλια, τις συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω στην οδό Ερμού το μεσημέρι της Δευτέρας (2/12) την ώρα που με το παλιό, δοκιμασμένο κόλπο «δια της απασχολήσεως» προσπαθούσαν να βάλουν χέρι στο πορτοφόλι ενός τουρίστα.

Οι αλλοδαπές του ζητούσαν δήθεν πληροφορίες σε έναν χάρτη που είχαν ανοίξει μπροστά του. Δύο τον απασχολούσαν με τις πληροφορίες που υποτίθεται ότι ήθελαν κι οι άλλες δύο έψαχναν το σακίδιο που είχε περασμένο στην πλάτη του.

Οι τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 14, 15, 17 και 18 ετών, δρούσαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους κυρίως στις οδούς Ερμού, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στου Ψυρρή.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών ενώ κατασχέθηκαν (180) ευρώ, (4) κινητά τηλέφωνα και (3) χάρτες πόλης ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.