Πολιτική

Υπόθεση Αυγενάκη: Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ. πως γνώριζε από Παρασκευή, διαψεύδει το Μαξίμου

Υπόθεση Αυγενάκη: Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ. πως γνώριζε από Παρασκευή, διαψεύδει το Μαξίμου Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Μετά από την επιβεβαίωση της ΕΛ.ΑΣ. και τη διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου προκύπτει είτε πως το Μαξίμου τα ρίχνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι δεν ενημέρωσε για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό με εμπλοκή πρώην υπουργού, είτε απλά ψεύδεται
 
Νεά ερωτήματα προκύπτουν γύρω από το περιστατικό βιαιπραγίας του Λευτέρη Αυγενάκη κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», που οδήγησε στη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, αλλά όχι και από το κόμμα.
 
Το Dnews μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και της καρατόμησης Αυγενάκη, επεσήμανε σε ρεπορτάζ του ότι το περιστατικό που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή, ήταν σε γνώση του Μαξίμου από την πρώτη στιγμή, κάτι που οδηγεί σε ένα κρίσιμο ερώτημα: υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης;  
 
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, «Τα γεγονότα ξεκινούν το προηγούμενο βράδυ (σ.σ.: Δευτέρα), αργά το απόγευμα, που υπήρξε η ενημέρωση. Εγινε η πρώτη επαφή συνεργάτη του πρωθυπουργού με τον κύριο Αυγενάκη, που του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ιδιωτικώς και δημοσίως», όπως τόνισε στον ΑΝΤ1.
 
Ο κ. Μαρινάκης ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι το Μαξίμου ενημερώθηκε μία μέρα πριν από την προβολή του βίντεο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.
 
 
Ο ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου, ωστόσο, «σκοντάφτει» στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας.
 
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ τού Dnews, σύμφωνα με το οποίο η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε για την επίθεση στον υπάλληλο του αεροδρομίου από το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά το περιστατικό.
 
«Μετά τη λήξη της βάρδιας οι συνάδελφοι παρέδωσαν μία αναφορά στον προϊστάμενό τους και τον αξιωματικό υπηρεσίας. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι ο κ. Αυγενάκης γνωστοποίησε στους αστυνομικούς ότι είναι βουλευτής και έχει βουλευτική ασυλία», είπε η κ. Δημογλίδου, μιλώντας στο Action24.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ του στο Dnews ο Βασίλης Σκουρής αποκάλυψε πως ένα τέταρτο μετά την καταγραφή του συμβάντος, στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά, στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκε από την οδό Κατεχάκη το Μέγαρο Μαξίμου - οι πηγές του Dnews αναφέρουν πως η ενημέρωση έγινε στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ο οποίος κατά το απώτερο παρελθόν υπήρξε στενός συνεργάτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
 
Μετά τις τοποθετήσεις Μαρινάκη και Δημογλίδου, ωστόσο, προκύπτει ένα κρίσιμο ερώτημα: Αν οι προϊσταμένοι των αστυνομικών που συνέταξαν τη σχετική αναφορά ήταν ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για την εμπλοκή του βουλευτή της ΝΔ (δηλαδή από το πρωί της περασμένης Παρασκευής), πώς γίνεται το Μαξίμου να ενημερώθηκε τέσσερις ημέρες μετά, αν ισχύουν όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; 
 
Μετά από την επιβεβαίωση της ΕΛ.ΑΣ. και τη διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου προκύπτει είτε πως το Μαξίμου τα ρίχνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι δεν ενημέρωσε για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό με εμπλοκή πρώην υπουργού, είτε απλά ψεύδεται.