Ελλάδα

Δασικοί χάρτες: Τέλος η ομηρία για τους ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλλει αντιρρήσεις

photo: pexels photo: pexels
Δασικοί χάρτες: Τέλος στην αναμονή την οποία υφίστανται εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν υποβάλλει αντιρρήσεις και οι αιτήσεις τους δεν έχουν εξεταστεί ακόμη, έρχεται να δώσει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλυτικά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε στη Βουλή πως θα υπάρξει νομοσχέδιο προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες. Το νομοσχέδιο θα αφορά στην αύξηση των Επιτροπών αντιρρήσεων, ενώ παράλληλα προβλέπεται η άμεση αξιοποίηση του ακινήτου σε περίπτωση δικαίωσης του πολίτη.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε την αλλαγή του εύρους του πεδίου των δασικών χαρτών με επίκεντρο τους αναδασμούς. Με αυτό τον τρόπο αναμέενται να ξεκαθαρίσει οριστικά τι είναι δάσος και τι όχι, ενώ όπως επεσήμανε ο υπουργός: «Δεν θα κυνηγήσουμε ανεμόμυλους. Θα μιλήσουμε με γεγονότα και φωτογραφίες».

Τέλος, ο ίδιος χαρακτήρισε «σχιζοφρένεια» το φαινόμενο μία υπηρεσία του δημοσίου να έχει υπογράψει εδώ και δεκαετίες ότι μία έκταση είναι καλλιεργήσιμη και χωράφι μετά από αναδασμό και μία άλλη να το χαρακτηρίζει σήμερα δάσος και δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του ίδιου και της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε: «Σχεδιάζουμε ένα εθνικό σχέδιο. Να προστατέψουμε το δάσος».