Ελλάδα

Σε σοκ ο εκδότης που του ανατίναξαν το αυτοκίνητο - «Ελπίζω να γλιτώσω και την επόμενη φορά» (pics & vid)

Σε σοκ ο εκδότης που του ανατίναξαν το αυτοκίνητο - «Ελπίζω να γλιτώσω και την επόμενη φορά» (pics & vid)
Τον τρόμο έζησε ο εκδότης της εφημερίδας «Παρασκήνιο» Νίκος Καραμανλής, μετά την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε στο αυτοκίνητό του το βράδυ της Τρίτης (04/02) στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

«Ευτυχώς είμαστε καλά, είναι μια δύσκολη κατάσταση, εύχομαι να μην τη ζήσει κανείς», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκδότης. Όπως είπε, μετά το κλείσιμο της εφημερίδας του πήγε σε ένα «ήσυχο, συνοικιακό μαγαζί», για φαγητό με δυο φίλους του, όταν ξαφνικά «ακούσαμε έκρηξη και βγήκαμε έξω και είδαμε ότι ήταν το δικό μας αυτοκίνητο».

Ο κ. Καραμανλής κληθείς να εκτιμήσει το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, είπε ότι «όταν δεν έχεις στοιχεία, δεν μπορείς να βγαίνεις και να μιλάς έτσι».

«Η δουλειά που κάνουμε έχει κινδύνους, έχουν γίνει πολλά στο παρελθόν», είπε ο γνωστός εκδότης, για να καταλήξει πως «άλλο ήταν αυτό που έγινε πριν από δύο χρόνια έξω από το σπίτι μου. Τώρα δεν ήταν τυχαίο. Ήξεραν πού θα είμαστε».

ekriksi bombas se autokinito ekdoti efimeridas 4.w l

Σημειώνεται ότι αύτη ήταν η δεύτερη επίθεση που δέχεται ο εκδότης.

Η λευκή Τζάγκουαρ του εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο», σύμφωνα με το CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, ήταν σταθμευμένη στη συμβολή των οδών Αγίας Βαρβάρας και Βύρωνος όταν άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και πέταξαν στο εσωτερικό του μολότοφ.

2837787

Το χρονικό του εμπρησμού

Ο εκδότης, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, έτρωγε σε ταβέρνα μαζί με παρέα και τον συνοδό αστυνομικό του.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και πέταξαν στο εσωτερικό του μολότοφ. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017, άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα που ήταν ασφαλισμένη και δεν εξερράγη, έξω από την οικία του εκδότη, στα Βριλήσσια.