Ελλάδα

Αυτές είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας από το Dikaiologitika News

photo: pixabay photo: pixabay
Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας, όπως τις παρουσιάζει η συντακτική ομάδα του Dikaiologitika News.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλεντίν - Το μυστικό που έκρυβε ο πατέρας: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν ομολόγησε στις Αρχές ότι ήταν αυτός που έστειλε το παιδί του στη Γαλλία. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η 7χρονη είχε εντοπιστεί στη Γαλλίαείχε εντοπιστεί στη Γαλλία. Ο πατέρας οδηγείται στον εισαγγελέα, μαζί με ακόμη έξι άτομα.

Κατώτατος μισθός: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αύξησή του - Δια στόματος Μητσοτάκη οι ανακοινώσεις: Την έναρξη των διαβουλεύσεων για τον νέο κατώτατο μισθό θα κηρύξει ουσιαστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στη Βουλή, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Μεταναστευτικό: Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι των νησιών: Η κατάσταση του μεταναστευτικού στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες ολοένα και πληθαίνουν.

Στην σύνταξη ένα χρόνο νωρίτερα 800.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι: Αναγνωρίζεται ο χρόνος τακτικής επιδότησης της ανεργίας των μη μισθωτών σαν χρόνος ασφάλισης προκειμένου να βγουν σύνταξη κατά ένα χρόνο νωρίτερα στην σύνταξη.

Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ με επιδότηση μισθού και εισφορών ως 90% για προσλήψεις ΑμεΑ: Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του ΟΑΕΔ με στόχο την έμπρακτη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και με καινοτόμα προγράμματα που θα επιδοτούνται ως 90%, παρουσίασε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενημερώνοντας τα μέλη της ειδικής Υποεπιτροπής της Βουλής, παρουσία και εκπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).