Ελλάδα

Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα άγρια επεισόδια σε Χίο και Λέσβο

Photo: politischios Photo: politischios
Ερευνα ξεκινάει για τα βίαια επεισόδια και το ξύλο ανάμεσα σε ΜΑΤ και πολίτες σε Χίο και Λέσβο σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι «θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε η τοπική ιστοσελίδα politisichios.gr, οι αστυνομικοί, που φορούσαν τα κράνη τους, καθυβρίζουν και κυνηγάνε τους νησιώτες ενώ σε κάποια πλάνα εμφανίζονται να κρατούν και οπλισμό. Αποκαλυπτικές είναι και οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στα Μεστά η κάμερα, κατέγραφε σκηνές απείρου κάλλους με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών χωρίς αφορμή.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες, καθώς χθες είχαν δημοσιοποιηθεί βίντεο στα οποία άνδρες των ΜΑΤ έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο.

XIOS 1

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, ήδη η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και αιρετών μετέβη στο Λιμεναρχείο Χίου, όπου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων.