Ελλάδα

Φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας
Συναγερμός στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο ήταν για πολλά χρόνια ξυλουργείο - επιπλοποιείο.

Γύρω στις 10.00 το πρωί ξεκίνησε η φωτιά σε παλιό, εγκαταλελειμμένο κτίριο, διατηρητέο στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κομνηνών στα Εξάρχεια.

Το κτίριο ήταν για πολλά χρόνια ξυλουργείο - επιπλοποιείο. Είναι κτίριο τριών ορόφων που τα τελευταία χρόνια υποστηριζόταν από σκαλωσιά περιμετρικά μιας κι υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης. Η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο και επεκτάθηκε μέχρι και τον 3ο όροφο. Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά ξύλα εντός του κτιρίου.

Η επιχείρηση της κατάσβεσης είναι δύσκολη καθώς σύμφωνα με τους πυροσβέστες λόγω της παλαιότητας του κτιρίου υπάρχει υψηλός κίνδυνος κατάρρευσης μέρους του κτιρίου, για αυτό κι η πυροσβεστική επιχειρεί με μεγάλη προσοχή περιμετρικά. Διενεργείται ήδη προανάκριση για τα αίτια.

Πρόκειται για κτίριο της δεκαετίας του 1930. Μέχρι πριν από 7 χρόνια στεγαζόταν εδώ ένα ξυλουργείο. Μόλις οι ιδιοκτήτες του συνταξιοδοτήθηκαν το κτίριο πέρασε στην εγκατάλειψη. Η ιδιοκτήτρια του κτιρίου είναι μια υπέργηρη κυρία 98 ετών. Ο σύζυγός της έχει πεθάνει εδώ και 10 χρόνια. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής τον τελευταίο ένα χρόνο είχε κληθεί τουλάχιστον 2 φορές η αστυνομία να φράξει τις εισόδους του κτιρίου έπειτα από παράπονα της γειτονιάς ότι άστεγοι και χρήστες έμπαιναν συνεχώς στο κτίριο προκαλώντας προβλήματα.

φωτια κτιριο εξαρχεια

Σύμφωνα με κάτοικο διπλανής πολυκατοικίας, η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα,  η πυροσβεστική έσπευσε αμέσως αλλά οι κάτοικοι είχαν πολύ καιρό τώρα τον φόβο του τι θα γίνει με αυτό το παλιό κτίριο όπως και με πολλά άλλα που υποστηρίζονται από σκαλωσιές σε όλα τα Εξάρχεια και την περιοχή της Νεάπολης Λυκαβηττού.

φωτια κτιριο εξαρχεια

Σημειώνεται εδώ ότι είναι το δεύτερο εγκαταλελειμμένο κτίριο που καίγεται στο κτίριο της Αθήνας σε διάστημα 2 μηνών. Στις 19 Δεκεμβρίου φωτιά είχε αρπάξει παρατημένο κτίριο στην Ερμού. Λίγο αργότερα ο Δήμος Αθηναίων το περιέφραξε υπό τον φόβο της κατάρρευσης.