Ελλάδα

Κορονοϊός: Πόσο χαρτί υγείας χρειαζόμαστε σε καραντίνα;

photo: pexels photo: pexels
Με τους καταναλωτές να τρέχουν συνεχώς να προμηθευτούν χαρτί υγείας και την καραντίνα να επιβάλλεται σε όλο και περισσότερες χώρες λόγω της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός, ιστότοπος στη Γερμανία αναζήτησε την απάντηση στο ερώτημα πόσο χαρτί χρειαζόμαστε τελικά.

Ο ιστότοπος ουσιαστικά αποφάσισε να ψάξει πόσο χαρτί υγείας έχει ανάγκη κάποιος που είναι σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού επειδή σε πολλές χώρες παρατηρείται το φαινόμενο να εξαντλείται από τα καταστήματα.

«Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;», «αρκούν τα αποθέματα;», αναφέρει ο ιστότοπος Blitzrechner. Ένας υπολογιστής πληροφορεί για την «πραγματική διάρκεια» ενός πακέτου με χαρτιά υγιεινής, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα. Επίσης μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμη και πόσα «τετραγωνάκια» χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Το συμπέρασμα είναι «ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ», δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξήγησε ο Τιμ Λίλινγκ του Blitzrechner.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με «χιουμοριστικό» τρόπο να επαναφέρει στη λογική τους καταναλωτές, την ώρα που οι αγορές λόγω πανικού έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, κυρίως σε χαρτί υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ