Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέο πειραματικό φάρμακο από την Κίνα δίνει ελπίδες, δήλωσε ο Τσιόδρας (vid)

Κορονοϊός: Νέο πειραματικό φάρμακο από την Κίνα δίνει ελπίδες, δήλωσε ο Τσιόδρας (vid)
Κορονοϊός: O λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μέσα απο την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα, έκανε ειδική αναφορά σε νέο πειραματικό φάρμακο, που φέρνει ελπίδες στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως είπε η Ακαδημία επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει πρόοδο ως αναφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου.

Τόνισε ότι αυτό το φάρμακο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορονοϊός. Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε ωστόσο να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως είπε, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ωστόσο, κάλεσε συναδέλφους και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου.

Σύψας: Σημαντικό να πειθαρχούν όλοι στα μέτρα

Σε συζήτηση που έγινε γύρω από τα φάρμακα που καταπολεμούν τον κορονοϊό, ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ, εξέφρασε την πλευρά της επιστήμης για τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά και δείχνουν να κατευνάζουν τον ιό, τόνισε ποιο θα είναι το σημείο κορύφωσης της νόσου, ενώ παράλληλα επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι να πειθαρχούν όλοι στα μέτρα, καθώς ο ιός δεν χρειάζεται πολλούς για να μεταδοθεί, αλλά και με λίγους γίνεται.

Δείτε τι είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

99 νέα κρούσματα, 1613 συνολικά - 59 νεκροί

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχουν 99 νέα κρούσματα και συνολικά 1613, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι 59.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι σε όλο τον κόσμο καταγράφονται πάνω από 1.040.000 κρούσματα, πάνω 55.000 από έχουν πεθάνει, ενώ έχουν 122.000 αναρρώσει από τον κορονοϊό. Στις ΗΠΑ είναι 6198 οι νεκροί, ενώ στην Ιταλία 13.155.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό, υπάρχουν 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ τα 315 είναι από ταξίδια στο εξωτερικό.

Συνολικά 82 είναι οι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. 11 εξήλθαν από ΜΕΘ.