Ελλάδα

Συγκλονιστική μαρτυρία υγειονομικού με κορονοϊό: Θέλω να ξαναμπώ στη μάχη

Συγκλονιστική μαρτυρία υγειονομικού με κορονοϊό: Θέλω να ξαναμπώ στη μάχη
Κορονοϊός: Μιλά υγειονομικός στο νοσοκομείο της Καστοριάς, η οποία νόσησε από κορονοϊό και μπήκε σε καραντίνα. Μαζί της νόσησε κι ο σύντροφος της, υγειονομικός στο ίδιο νοσοκομείο. Πώς περιγράφει η ίδια την εμπειρία και τι σκέφτεται για την επόμενη ημέρα;

Η υγειονομικός στο «δύσκολο» νοσοκομείο της Καστοριάς ήθελε να μας μιλήσει ανώνυμα (τα πλήρη στοιχεία της είναι στην διάθεση του site). Αυτή είναι η μαρτυρία της:

«Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα νέα για την εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως, εμείς οι υγειονομικοί ήμασταν οι πρώτοι που αρχίσαμε να ανησυχούμε για τον νέο ιό, αλλά και για το γεγονός ότι διαισθανόμασταν ότι θα είμαστε μάλλον από τους πρώτους που θα νοσήσουμε από κορονοϊό κι ότι αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίζαμε.

Από την πρώτη στιγμή λαμβάναμε καθημερινά όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο έγγραφες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ που μας προετοίμαζαν για την επερχόμενη κατάσταση. Πια ξέραμε ότι είμαστε κοντά. Είχαμε ένα χώρο box έξω από το νοσοκομείο κι αρχίσαμε να εξετάζουμε τα πρώτα ύποπτα κρούσματα.

Ένα πρωινό φόρεσα κι εγώ αυτό που οι πολίτες αποκαλούν «στολή του αστροναύτη» για να εξετάσω το πρώτο ύποπτο κρούσμα σε ένα box έξω από το νοσοκομείο. Ήταν αρχές Μαρτίου όταν εξέτασα έναν έφηβο 14 ετών. Ήταν πολύ φίλος ενός παιδιού που είχε πάει σχολική εκδρομή στην Ιταλία, ενώ ο κορονοϊός είχε ξεκίνησε εκεί τον ξέφρενο χορό του. Το παιδί που εξέτασα βγήκε αρνητικό. Για τις επόμενες 2 εβδομάδες εξετάζαμε έξω στο box περιστατικά με αυτό τον τρόπο.

Σε κάποιο σημείο όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ήταν φορείς άρχισαν να προσέρχονται στο νοσοκομείο. Έρχονταν για άλλο ιατρικό λόγο αλλά πιθανόν αρκετοί να ήταν δυνητικά φορείς. Εμείς ήμασταν ανάμεσά τους με γάντια και μάσκες αλλά η διασπορά έγινε γρήγορα μέσα σε ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο όπου δέχεται μεγάλη ροή ανθρώπων και μάλιστα ηλικιωμένων. Παίζαμε ήδη με την φωτιά και το ξέραμε, ωστόσο είναι η δουλεία μας και πάντα κρύβει κινδύνους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news4health.gr