Ελλάδα

Κορονοϊός: Πέθανε 79χρονος από την Καστοριά - Νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Πέθανε 79χρονος από την Καστοριά - Νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη
Κορονοϊός: Ένας άνδρας 79 ετών από την Μεσοποταμιά Καστοριάς, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό, εξέπνευσε την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον alphafm.gr, ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 1.538.000 κρούσματα παγκοσμίως και 89.975 νεκροί. 34.000 ανάρρωσαν

Για την Ελλάδα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε:

71 νέα κρούσματα – 1.955 συνολικά, το 57% άνδρες
518 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ 734 με ήδη γνωστά κρούσματα
79 διασωληνωμένοι – 16 γυναίκες. 67 έτη μέση ηλικία, το 77% με υποκείμενο νόσημα
16 έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία
3 νέοι θάνατοι – 86 συνολικά, με μέση ηλικία 73 έτη

Τσιόδρας για μάσκες και γάντια

Για τις μάσκες ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι με δεδομένη τη τρέχουσα πορεία της επιδημίας η επιτροπή του υπουργείου Υγείας δεν συστήνει την εκτεταμένη χρήση μάσκας. Οι μάσκες είναι χρήσιμες για γιατρούς, αναισθησιολόγους κά. Ειναι για τους ανθρώπους που εκτίθενται άμεσα στον ιό, όπως οι γιατροί, σημείωσε.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια σε εξωτερικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Η χρήση γαντιών μιας χρήσης είναι συνηθισμένη. Η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω διάδοση του ιού.Δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτήν την χρήση, μπορεί να σκιστούν.Η υπερβολική εξάρτηση από γάντια προσφέρει σε ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, και να μην πλενόμαστε. Μπορεί να μολύνει τα γάντια όπως μολύνει τα χέρια, αν αγγίξτε το πρόσωπο με μολυσμένα γάντια είναι δεδομένο ότι θα μολυνθούμε, Με τα γάντια μεταφέρεται ο ιός σε άλλες επιφάνειες,Επίσης μπορεί να μεταφερθεί άθελά μας όταν τα βγάλουμε γιατί δεν τα βγάλαμε σωστά. Θα πρέπει να σταματήσουμε να τα φοράμε σε εξωτερικές εργασίας. Αυτή η στρατηγική είναι μια καλύτερη άμυνα έναντι του ιού, τόνισε.