Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Ακόμη τέσσερα θετικά κρούσματα στον καταυλισμό Ρομά

Χαρδαλιάς: Ακόμη τέσσερα θετικά κρούσματα στον καταυλισμό Ρομά
Κορονοϊός: Ακόμη τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στον καταυλισμό ρομά στη Λάρισα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 25.  

 «Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τα δεδομένα τα σταθμίζουμε σε 12ωρη βάση, ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός», είπε και συνέχισε: «Ευχαριστώ τους κατοίκους των οικισμών που έχουν μπει σε καραντίνα στη Λάρισα, τηρούνται οι όροι».

«Απομονώθηκαν 16 από τους 25 που νοσούν στον οικισμό στη Λάρισα σε περιοχή που υπάρχει περιφρούρηση. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τα τεστ σε όμορους οικισμούς σε άλλες πόλεις. Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στη Λάρισα», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα τεστ που συνεχίζονται σε αεροδρόμια και σε όλες τις εισόδους της χώρας: «Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας. Χθες 214 άτομα ήρθαν στην χώρα μας με τέσσερις πτήσεις, είχαμε ένα θετικό κρούσμα. Μειώνεται ο αριθμός όσων είναι σε καραντίνα. Σχεδόν 5.500 παραμένουν σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Πρέπει να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής. Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε όσα έχουμε χτίσει ως τώρα».

 Τσιόδρας: «Το περπάτημα είναι υγεία»

Σχολιάζοντας εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας, ο κ. Τσιόδρας είπε πως φυσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.

Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

«Φαίνεται να έχουμε γλυτώσει μια καταιγίδα»

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για ακόμα μια φορά πως εξαρτάται από τον κόσμο η πορεία του ιού, και πως τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και τώρα, φαίνεται να έχει ο κόσμος σε γενικές γραμμές συμμορφωθεί στα μέτρα και να έχει αποφύγει μια “καταιγίδα”. Ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης.

Διπλασιάζονται οι λαϊκές αγορές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε των διπλασιασμό των λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα, την ίδια ώρα σε διαφορετική περιοχή του δήμου με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών.

Όπως τόνισε οι λαϊκές αυξάνονται από 111 σε 222 από Δευτέρα. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργεία τεσσάρων λαϊκών αγορών και συγκεκριμένα Μικράς Ασίας Νεάπολης, Δίστομο Αράχωβας, Δαβάκη Χαιδαριού και Χατζηκυριάκειο Καλλίπολης.