Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι - Που θα κινηθούν τα έντονα φαινόμενα

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι - Που θα κινηθούν τα έντονα φαινόμενα
Καιρός σήμερα: Την Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Την νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Aναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, πιθανώς και με μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ και με μεμονωμένες καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται, στις βόρειες περιοχές, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές με καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται το βράδυ από τα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων την νύχτα. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, την νύχτα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).