Ελλάδα

Λινού για χαλάρωση μέτρων: «Αν υπάρχουν συνέπειες, θα τις δούμε σε έναν μήνα»

Λινού για χαλάρωση μέτρων: «Αν υπάρχουν συνέπειες, θα τις δούμε σε έναν μήνα»
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μίλησε για τον κορονοϊό στην εποχή μετά την καραντίνα, τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να μην προσέχουμε.

Για την αντίδραση των πολιτών στη χαλάρωση των μέτρων που είχαν εφαρμοστεί για τον αντιμετώπιση του κορονοϊού, μίλησε στο Open η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μη χαλάρωση της προσπάθειας για ατομική προφύλαξη.

«Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνουμε με τον τρόπο που μπορούμε να ακούμε ο καθένας και να συνεχίσουμε με ένταση την προσπάθεια την ατομική προφύλαξη, προστατεύοντας τον εαυτό μας, πιστεύοντας ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μεταδώσει τη νόσο, όπως και εμείς οι ίδιοι ότι μπορούμε να μεταδώσουμε τη νόσο, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε υπομονή στα μέτρα, για να περάσει κι αυτό το στάδιο όσο πιο ήπια γίνεται», είπε η κυρία Λινού.

Ερωτηθείσα, για το πότε θα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, ότι έχει περιοριστεί ο κίνδυνος, είπε: «Αν δούμε τις συνέπειες, θα τις δούμε σε έναν μήνα. Θα πάρει 15 μέρες για να διαπιστώσουμε τα πρώτα κρούσματα και μετά αυτά να νοσήσουν θέλουν άλλες 15 μέρες».

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε ακόμη στα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν οι πολίτες, εάν επιλέξουν αυτές τις ημέρες να πάνε σε παραλίες.