Ελλάδα

Ο πλανήτης υποκλίνεται στο ελληνικό καλοκαίρι, τα ξένα ΜΜΕ για το άνοιγμα των παραλιών

Ο πλανήτης υποκλίνεται στο ελληνικό καλοκαίρι, τα ξένα ΜΜΕ για το άνοιγμα των παραλιών
Εκτενές ρεπορτάζ στις ελληνικές παραλίες που άνοιξαν σήμερα, παραθέτουν τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία.

Στην Ελλάδα, την χώρα που αγαπούν για διακοπές οι τουρίστες, άνοιξαν σήμερα οι παραλίες και όπως ήταν φυσικό τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρονται στις νέες συνθήκες στις πλαζ και τα μέτρα απόστασης!

«Οι Έλληνες επιστρέφουν στις παραλίες με θερμό κύμα, αλλά κρατούν τις ομπρέλες τους μακριά», γράφει το Reuters.

Οι Έλληνες συρρέουν στην παραλία το Σάββατο καθώς η χώρα προσπάθησε να περπατήσει τη λεπτή γραμμή μεταξύ της προστασίας των ανθρώπων από το COVID-19, ενώ αναζωογονεί τον τουριστικό της τομέα από τον οποίο πολλοί εξαρτώνται για τα προς το ζην, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Παράλληλα αναφέρεται στα μέτρα προστασίας τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται περισσότερα από 40 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα  ενώ οι ομπρέλας πρέπει να απέχουν τέσσερα μέτρα, με κουβούκλια όχι περισσότερο από ένα μέτρο, σύμφωνα με εγχειρίδιο που εκδίδεται από την κυβέρνηση.

«Η χώρα των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μια από τις πλέον εξαρτημένες στην Ευρώπη από τον τουρισμό, που παράγει περίπου το ένα πέμπτο της οικονομικής της παραγωγής», καταλήγει το δημοσίευμα.

Επιπλόν το Reuters έχει αφιέρωμα αποκλειστικά για την Ελλάδα με φωτογραφικό slideshow του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτογράφου Άλκη Κωσταντινίδη από το άνοιγμα των παραλιών.

rr5

Σε άλλα ΜΜΕ αναφέρεται ότι οι ξαπλώστρες θα ψεκάζονται με απολυμαντικό μετά από κάθε χρήση και δεν θα υπάρχουν υπηρεσίες καφέ ή ποτών.

Ειδική αναφορά γίνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην δέσμευση της κυβέρνησης για άνοιγμα της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουλίου.

«Η Αθήνα είναι πρόθυμη να αποδειχθεί προληπτική και να καθησυχάσει τους επισκέπτες καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδο.Καθώς η Ελλάδα άρχισε να βγαίνει από τον εγκλεισμό στις 4 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να κάνει ό, τι μπορούσε για να εξασφαλίσει ότι η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.Η κυβέρνηση εξακολουθεί να βελτιώνει την προσέγγισή της, ιδίως όσον αφορά τους σχετικούς κανόνες που διέπουν τις συγκοινωνιακές συνδέσεις».

NETWORK