Ελλάδα

Αγκίστρι: Μια «όαση» σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (photos – videos)

twitter twitter
Αγκίστρι: Το νησάκι που αποτελεί διαμάντι του Αργοσαρωνικού, πρόκειται για ένα καταπράσινο παράδεισο με υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Πολύ δύσκολο να σας απογοητεύσει αν το επιλέξετε για διακοπές. Δείτε τι κρύβει αυτή η παραδεισένια «όαση».

1

Ανάσα δροσιάς 55 λεπτά μακριά από τον Πειραιά

Ο παράδεισος αυτός βρίσκεται μόλις 55 λεπτά μακριά από τον Πειραιά και αν μένετε στην Αθήνα και επιθυμείτε μια γρήγορη «ανάσα δροσιάς» είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να κάνατε τις βαλίτσες σας και να πάτε για το Σαββατοκύριακο κατευθείαν μετά την δουλειά σας!

Tο Αγκίστρι αποτελεί επίσης μία από τις πιο κατάλληλες περιοχές για Οικογενειακό Τουρισμό, αφού διατηρεί μέχρι και σήμερα αναλλοίωτα πάρα πολλά στοιχεία από αυτά που δεν υπάρχουν πια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Προσφέρει πολύ οικονομικές και πολυήμερες διακοπές μπροστά στη θάλασσα και κοντά στην Αθήνα.

Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά

Οι αμμουδερές παραλίες, τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, τα θαλάσσια παιχνίδια, το ψάρεμα, οι ποδηλατοβόλτες και οι πολλές άλλες δραστηριότητες που προσφέρει το νησί σε συνδυασμό με τους ρομαντικούς περιπάτους στην παραλία από τη Σκάλα στο Μεγαλοχώρι ή αντίστροφα με τα πόδια ή με την άμαξα εγγυώνται αξέχαστες και μοναδικές διακοπές.

Ακολουθούν μερικές μαγικές φωτογραφίες από τις ονειρικές παραλίες του νησιού καθώς επίσης και μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτές.

Δραγωνέρα

Ο παραλιακός δρόμος μετά το Μεγαλοχώρι στρέφεται προς τα νότια και συνεχίζει παράλληλα με την παραλία σε μια απόσταση από αυτή, διασχίζοντας ένα πυκνό δάσος και όμορφους όρμους με καταγάλανα νερά.

2

 Η διαδρομή είναι μαγευτική και συνδυάζει με απόλυτη αρμονία το πράσινο του πεύκου με το βαθυγάλανο της θάλασσας. Στο μέσο περίπου αυτής της διαδρομής, με μία παρακαμπτήριο, ο δρόμος οδηγεί στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας, που αποτελέιται από την Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα.

Βοτσαλωτή παραλία με ξαπλώστρες ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, κρυστάλλινα, αβαθή νερά και τα πεύκα να φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Απόνησος

Η Απόνησος βρίσκεται σε μια θαυμάσια περιοχή, στη νοτιοδυτική πλευρά του Αγκιστρίου, ξεχασμένη από το χρόνο, διατηρώντας αναλλοίωτη τη φυσική της ομορφιά, όπως ήταν πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Πρόκειται για ένα μικρό επίγειο παράδεισο, όπου ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντας σου μια μοναδική χαλάρωση και ηρεμία. Τα πεύκα, καταλήγουν σε μικρά επίπεδα βράχια και φθάνουν έτσι μέχρι τα κρυστάλλινα μπλε νερά της θάλασσας.

aponhsos

Το μικρό όρμο της Απονήσου χρησιμοποιούν σαν αγκυροβόλιο μικρά και μεγάλα σκάφη και σε αυτόν υπάρχει επίσης οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και μια ταβέρνα, ενώ δεν υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Χαλκιάδα

Στα αριστερά της Σκάλας, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, νοτιοανατολικά, μετά από 200 μέτρα φτάνουμε στη Σκληρή. Συνεχίζοντας σε ένα στενό μονοπάτι, μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή μέσα στα πεύκα, καταλήγουμε – μετά από 500 μέτρα – σ’ ένα φυσικό καταγάλανο κόλπο, με μεγάλα άσπρα βότσαλα και πρασινογάλαζα νερά, στη μαγευτική Χαλικιάδα, την εντυπωσιακότερη ίσως παραλία του Αγκιστρίου.

xalkiada

Η πρόσβαση είναι δύσκολη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και γίνεται μόνο με τα πόδια. Τα νερά στην αρχή είναι ρηχά και μετά από 5 μέτρα γίνονται απότομα αρκετά βαθιά.

Σκληρή

Στα αριστερά της Σκάλας, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς τα νοτιοανατολικά, φθάνουμε στη βραχώδη περιοχή της Σκληρής.

Η Σκληρή είναι μια νεόκτιστη καταπράσινη τουριστική περιοχή με σύγχρονα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα Δωμάτια-Διαμερίσματα, κτισμένη αμφιθεατρικά, μέσα στα πεύκα, με πάρα πολύ ωραία θέα στον Αργοσαρωνικό, στην Αίγινα και κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά.

sklhrh 1

Στη βραχώδη παραλία της Σκληρής, σε περίοπτη θέση βρίσκεται το Hook Club, στο οποίο υπάρχει οργανωμένη παραλία, με cafe snack bar, γρήγορο φαγητό, μουσική και με καταπληκτική θέα στα πρασινογάλαζα νερά του Αργοσαρωνικού, απέναντι από την Αίγινα.

Πηγή βίντεο: Κανάλι Under -Travel Channel, Πληροφορίες από το agistri.com.gr

NETWORK