Ελλάδα

Έτσι «χτυπούσαν» στο μετρό οι πορτοφολάδες - Πώς ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης η αστυνομία (vid)

Έτσι «χτυπούσαν» στο μετρό οι πορτοφολάδες - Πώς ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης η αστυνομία (vid)
Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση των πορτοφολάδων βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πώς «ξετύλιξε» το κουβάρι της υπόθεσης η αστυνομία. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνη έρευνα διακριβώθηκε η δράση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών κυρίως σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Αθήνα.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συνελήφθησαν 36 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων 35 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, στην συντριπτική τους πλειονότητα Ρουμάνοι και Αλβανοί, σε βάρος των οποίων, καθώς και 23 ακόμα αλλοδαπών, σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση - εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομοθεσία περί όπλων και ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών των εγκληματικών οργανώσεων έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 51 φορές για διάπραξη κλοπών και παρόλα αυτά συνέχιζαν τις δραστηριότητές τους. 

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των πορτοφολάδων ΕΔΩ