Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Tα 13 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού από το γαμήλιο γλέντι

Photo: Pexels Photo: Pexels
Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού μετά τον γάμο και την δεξίωση που ακολούθησε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τώρα έχουν φτάσει τα 13 αλλά εκτιμάται πως ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα όλων των διαγνωστικών εξετάσεων όσων πήγαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από τους προσκεκλημένους να έχουν υποβληθεί σε τεστ σε ιδιωτικά κέντρα.

Σύμφωνα με το grtimes και την ενημέρωση που είχε από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί δώδεκα καλεσμένοι του γάμου. Μεταξύ αυτών είναι ο πατέρας της νύφης, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Στα θετικά κρούσματα περιλαμβάνεται και ο γαμπρός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό και νοσηλεύεται επίσης σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κατά τη χθεσινή εφημερία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου προσήλθαν δεκάδες πολίτες με συμπτώματα πυρετού, που θεωρούνται ύποπτα, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός ήταν καλεσμένοι στον γάμο.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο δεν προέρχονται από τον γάμο, ενώ ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα δείγματα.

Ο επίμαχος γάμος, που κατέληξε σε πηγή διασποράς του κορωνοϊού, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους, ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε κτήμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το χρονικό της διασποράς

Ο γάμος, στον οποίο νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά παρευρέθησαν πάνω από 300 καλεσμένοι, ορισμένοι, μάλιστα, από τη Γερμανία, έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους.

Μετά το πέρας της τελετής, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός.

Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά. Δύο από αυτά (ο γαμπρός και μια συγγενής) νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου επισκέφθηκαν ιδιωτικά εργαστήρια ώστε να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται ότι τα κρούσματα δεν ανέρχονται μόνο σε 11, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πολλά περισσότερα, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα κρούσματα από τα εξωτερικά εργαστήρια.

Μέχρι στιγμής, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Τι είπε ο DJ του γαμήλιου πάρτι

Συγκεκριμένα ένας από τους καλεσμένους παρουσίασε συμπτώματα την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη διαγνώστηκε θετικός. Τουλάχιστον 11 από τους συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί, μεταξύ των οποίων και ο DJ.

Ο ίδιος μίλησε στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη, όπου σημείωσε πως δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει μαζί του από τον ΕΟΔΥ για να του δώσουν οδηγίες.

Μπήκε μόνος του σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, μέχρι να επαναλάβει το τεστ.

Όπως είπε ο DJ, έχει φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, από όπου ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στο γλέντι.

«Μόλις εμφάνισα συμπτώματα, πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο, το τεστ βγήκε θετικό. Από το εργαστήριο μου είπαν ότι αυτοί θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να μείνω σε κατ’οίκον περιορισμό περιμένοντας να μου δώσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», σημείωσε -μεταξύ άλλων- στην συνέντευξή του.

Τέλος, όπως σημείωσε ο ίδιος, «επειδή είχα άλλες δουλειές, δεν πρόλαβα να παίξω σε άλλα μαγαζιά, οπότε πιστεύω ότι δεν το μετέδωσα τόσο όσο θα φανταζόταν κάποιος».