Ελλάδα

Κορονοϊός - Αίγινα: Κλιμάκια γιατρών για τεστ στο νησί

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Κλιμάκιο γιατρών του ΙΣΑ και της περιφέρειας Αττικής επισκέπτεται την Αίγινα για πραγματοποίηση τεστ στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού.

Έλεγχοι για κορωνοϊό θα πραγματοποιηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Ήδη έχουν γίνει διαγνωστικοί έλεγχοι στην Σαλαμίνα, ενώ σήμερα κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μεταβαίνει στην Αίγινα.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, αναχώρησε από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι για την Αίγινα, με 2 σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, το κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για να κάνει διαγνωστικά τεστ κορονοϊού, σε δομές του νησιού.

Το κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, θα κάνει ελέγχους στο προσωπικό καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας, με τη λήψη δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.

Αρνητικά όλα τα τεστ για τον COVID 19 που έγιναν σε δομές της Σαλαμίνας

Μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 3.000 άτομα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι όπως προέκυψε από τους σχετικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, αρνητικά είναι όλα τα τεστ για COVID 19 που έγιναν πριν από λίγες μέρες στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Αγ. Λαυρέντιος και στο σύλλογο φίλων κ γονέων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, από το κλιμάκιο Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, ΚΟΕΣ (Κινητή Ομάδα Επισκέψεων στο Σπίτι).