Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος: «Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα στα νησιά για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Eurokinissi Eurokinissi
Δεκαπενταύγουστος: «Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα στα νησιά, καθώς πολλοί δεν προσαρμόζονται στα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού. Έξι συλλήψεις μόνο σε 24 ώρες στη Ζάκυνθο, βαριά καμπάνα και σε ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού. Η πρώτη εικόνα μετά τους ελέγχους. 

«Βαριά καμπάνα» και σε ιδιοκτήτη στην Κέρκυρα

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν, έξι συλλήψεις και επιβολή προστίμων πολλών χιλιάδων ευρώ έφεραν, το τελευταίο 24ωρο.  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά, από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα σημειώθηκαν δύο συλλήψεις και μία στους Παξούς, για παράβαση της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, και επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ έκαστος και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα ...Πόρου σε Πάρο και Αντίπαρο - Μάσκες μέχρι και στην παραλία

Παραβάσεις και στη Ζάκυνθο - Χωρίς μάσκες αρκετοί πολίτες

Μία παράβαση σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, για μη τήρηση του μέτρου των επιβεβλημένων τετραγωνικών ανά άτομο με επιβολή διοικητικού προστίμου επίσης 10.000 ευρώ, καθώς και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας, ενώ πρόστιμα 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας, επιβλήθηκαν σε καταστηματάρχες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο λόγω της παράβασης της απαγόρευσης όρθιων πελατών.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ σε 20 στην Κέρκυρα και 5 στην Κεφαλονιά, για μη χρήση μάσκας

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε βάρος των έξι συλληφθέντων στα Ιόνια Νησιά, θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Με μάσκα παντού για μία εβδομάδα όσοι επιστρέφουν από διακοπές