Ελλάδα

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Καλύτερη η εικόνα, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης

Photo: eurokinissi Photo: eurokinissi
 Σε εξέλιξη, δε διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, παραμένει η πυρκαγιά που καίει από χθες στην σε δασική έκταση στα Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ από τα μεσάνυχτα έχουν κοπάσει οι άνεμοι.

Υπενθυμίζεται πως, από το μεσημέρι του Σαββάτου για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι πέντε οικισμών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Οι οικισμοί αυτοί είναι ο Βάχος, η Γέρμα, η Δροσοπηγή, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι.

Μήνυμα από το 112 στους κάτοικους της Μάνης

Το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι της Μάνης έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, μέσω του «112» μήνυμα που εστάλη από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τους να είναι σε επιφυλακή.

Το μήνυμα της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, γράφει συγκεκριμένα: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».