Ελλάδα

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του επιχειρηματία

Photo: eurokinissi Photo: eurokinissi
Βίντεο από την δολοφονία του Γιάννη Μακρή βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή και ένα νέο βίντεο από την στιγμή της επίθεσης βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, η υπεράσπιση των δύο κατηγορούμενων με το νέο βίντεο και ένα ηχητικό ντοκουμέντο, επιχείρησε να πείσει τους δικαστές για την αθωότητά τους.

Στο ηχητικό ακούγονται οι οκτώ πυροβολισμοί, ένας γείτονας να φωνάζει βοήθεια, η πόρτα του αυτοκινήτου του δράστη να ανοίγει και στη συνέχεια να βάζει μπρος την μηχανή.

Το συγκεκριμένο ηχητικό, που αποτελεί μέρος της δικογραφίας, παρουσιάστηκε σήμερα στη δίκη από την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, προκειμένου να καταδειχθεί πως ήταν μόνο ένας ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο νέο βίντεο, κατά την απόδραση του εκτελεστή του επιχειρηματία από τον τόπο του εγκλήματος, δεν φαίνεται να υπάρχει δεύτερο άτομο στο όχημα.

Η χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιμένει πως οι κατηγορούμενοι «είναι σκληροί δολοφόνοι».

«Αθώος» δηλώνει ο πρώτος κατηγορούμενος

Συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, με τον πρώτο κατηγορούμενο να καταθέτει ότι είναι αθώος.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως επιθυμούσε να έρθει στην Ελλάδα για να έχει μία καλύτερη ζωή αυτός και η οικογένεια του, ενώ ανέφερε πως από το 2001 έως το 2012 διέμενε στον Καναδά, όπου εργαζόταν σε οικογενειακή επιχείρηση. Εκεί παραδέχθηκε πως ήταν το 2007, 2008 και 2011.

«Όταν επέστρεψα από τον Καναδά στην Βουλγαρία ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Δεν μιλούσα και τη γλώσσα. Συμφώνησε και η γυναίκα μου και έτσι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα» είπε και συμπλήρωσε ότι ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017 και για δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 2018.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «παρατήρησα ότι ο κόσμος ήταν καλός και το 90% στη Γλυφάδα μιλούσαν αγγλικά. Αυτό μου άρεσε».

«Τον Οκτώβριο του 2018 αποφάσισα να έρθω μαζί με τον αδελφό μου. Όταν φτάσαμε έβρεχε και ήμασταν κουρασμένοι. Πήγαμε στο πιο κοντινό ξενοδοχείο. Μας είπαν ότι είχε διαθέσιμο μόνο ένα δωμάτιο για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα πήγαμε σε άλλο ξενοδοχείο και καθίσαμε μία εβδομάδα. Είχε μόνο ένα δωμάτιο, με δύο κρεβάτια, είχε πολύ θόρυβο, ήταν ακριβό και με ενοχλούσε επειδή ο αδελφός μου ροχάλιζε. Μετά πήγαινε σε άλλο ξενοδοχείο όπου υπήρχαν δύο δωμάτια και είχαμε καλύτερη τιμή» περιέγραψε ο κατηγορούμενος.