Ελλάδα

Πρόσληψη ...κατά λάθος από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε καθαρίστρια «για καμιά δεκαριά μέρες» που της στοίχισε 1.400 ευρώ

pexels pexels
Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς έξι από τις 197 καθαρίστριες που προσλήφθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, παραιτήθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Από την άλλη, καθαρίστρια υπέγραψε σύμβαση στον Δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι ...να βρεθεί άλλη καθαρίστρια με περισσότερα μόρια, κάτι που της στέρησε 1.400 ευρώ από το ταμείο ανεργίας, όπως αναφέρει.

Στην αποκάλυψη προχώρησε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος, η μία εκ των έξι καθαριστριών παραιτήθηκε διότι είχε πρόβλημα με τη… χλωρίνη, που είναι βασικό απορρυπαντικό για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολικών εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυρία Ακριτίδου, παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολικές εγκαταστάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, για τα οποία είπε ότι δεν ευθύνεται ο δήμος.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε τα ζητήματα που ανέκυψαν στο 29ο και 90ο δημοτικά σχολεία, την τοποθέτηση των Kibo, ενώ σχολίασε και το πρόβλημα με τις μάσκες… XXL.

Παρέμβαση στην ίδια εκπομπή έκανε και η κυρία Κατερίνα, η οποία αρχικά κλήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης και υπέγραψε σύμβαση για να εργαστεί στην καθαριότητα, στη συνέχεια όμως ενημερώθηκε πως έγινε… λάθος, καθώς δεν ισχύουν για την ίδια τα μόρια της τρίτεκνης μητέρας, καθώς τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει.

Έτσι, όπως ανέφερε, της ζητήθηκε να δουλέψει «για καμιά βδομάδα, δέκα μέρες» και μετά να… παραιτηθεί μόλις βρεθεί άλλη καθαρίστρια με περισσότερα μόρια.

«Καίγομαι για 480 ένσημα ΒΑΕ μέχρι τα τα 62 για να βγω στη σύνταξη», είπε η 59χρονη στη Μαρία Σαμολαδά και στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1 υπογραμμίζοντας πως η υπογραφή τής σύντομης σύμβασής της με τον δήμο, της στέρησε συνολικά 1.400 ευρώ από το ταμείο ανεργίας.