Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης: Σε μόλις 2,5 χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης: Σε μόλις 2,5 χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού Φωτογραφία: Eurokinissi
«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν» τόνισε.

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε μόλις 2,5 χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» είπε.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί.

Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Μεγάλη η συμμετοχή

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος πολιτών έχει μεταβεί στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη νέου προέδρου.

Έως τις 11:00, ψήφισαν 65.671 φίλοι και μέλη, σύμφωνα με ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, άνοιξαν στις 7 το πρωί.

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν, έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σ όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος.

Όλοι οι ψηφοφόροι καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.