Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο με μάσκα «Killah P» η Μάγδα Φύσσα (vids)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο με μάσκα «Killah P» η Μάγδα Φύσσα (vids)
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έφτασε λίγο πριν από τις 9 π.μ. και η Μάγδα Φύσσα για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για τον Γιώργο Ρουπακιά και για τους υπόλοιπους 67 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, φορώντας μάσκα που έγραφε "Killah P", (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του γιου της) η Μάγδα Φύσσα απέφυγε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες και μπήκε απευθείας στο Εφετείο.

magda 3

H Μάγδα Φύσσα το πιο τραγικό πρόσωπο ίσως της δίκης δεν έλειψε σχεδόν από καμία συνεδρίαση. Η κατάθεση της για τη δολοφονία του γιου της είχε συγκλονίσει το ακροατήριο. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι το παρακάτω:

«Λοιπόν εγώ θα ξεκινήσω από τις 17 του μηνός ώρα 17:30 το απόγευμα, τον είδα, χαιρετηθήκαμε, θα πήγαινε στον φίλο του τον Γιώργο να πιει καφέ μαζί με την κοπέλα του και μετά θα πήγαιναν μαζί να δουν την μπάλα. Από τις λίγες φορές που θα πήγαινε να δει την μπάλα χωρίς τον πατέρα του. […] Από τότε δεν τον ξαναείδα. Περίπου στις 02:00 χτυπάει το τηλέφωνο. Πήρε ο άντρας μου την κόρη μας από το τηλέφωνο του κουνιάδου της, της λέει άνοιξε την πόρτα. Καταλαβαίνω ότι έγινε κάτι κακό. Ήταν πάνωχρος. Μου λέει: «Δεν είναι κάτι σοβαρό, ο Παύλος χτύπησε, είναι στο Κρατικό, σε ζητάει». Πίστεψα πως έγινε κάτι πολύ κακό, αλλά δεν πίστεψα ότι είναι νεκρός. Τον ρώτησα: «Αυτό ήταν; Μέχρι εδώ ήταν η ζωή μας;». Δεν απαντά. Καταλαβαίνω. Μπαίνω στο αμάξι και οδηγεί ο κουνιάδος της κόρης μου. Άρα είχε γίνει κάτι πολύ κακό. Φτάνουμε στο Κρατικό. Βλέπω πολύ κόσμο απέξω, συγγενείς, φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλέπω μπροστά μου δύο γιατρούς. Η γιατρός έκλαιγε. Έκλαιγε αλλά δεν μου έλεγε, άρχισα να τραβάω το παραβάν να δω τι γίνεται. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. «Ο Παύλος έφυγε». Και είπα «Πώς είναι δυνατόν;». Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Και μου λέει: «Υπομονή, τον έχουν πιάσει». Και ότι οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές και πως και εδώ έξω να γινόταν το κακό, δεν θα προλάβαιναν οι γιατροί. 17:30 μιλάγαμε και στις 03:00 βρήκα το παιδί μου με δυο μαχαιριές στο νεκροθάλαμο. Το παιδί μου όμως δεν τρόμαξε, για αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν το λέω, να ξέρουν ότι το παιδί μου απλά κοιμήθηκε. Ήταν ένας άγγελος. Προσπαθούσα να τον ζεστάνω. Την άλλη μέρα φεύγουμε από 'κει και προσπάθησα να μάθω τι έγινε από τη Χρύσα. Δυο ημέρες δύσκολες και μετά μάθαμε τι έγινε, δυο μέρες συλλέγαμε πληροφορίες να μάθουμε τι ακριβώς έγινε»

magda 2