Αθλητισμός

Τένις: Τέλος εποχής για τον Ράφα Ναδάλ

Τένις: Τέλος εποχής για τον Ράφα Ναδάλ Φωτογραφία: EPA
Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση

Ο Ράφα Ναδάλ, ο θρυλικός τενίστας που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Με ανάρτησή του πριν λίγα λεπτά έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην αντισφαίριση.

Ο 38χρονος ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, τον Νοέμβριο στους τελικούς του Davis Cup, αναμένεται να παίξει για τελευταία φορά τένις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο «Βασιλιάς του Roland Garros» ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση

«Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις. Η πραγματικότητα είναι ότι πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία. Νομίζω ότι πλέον δεν μπορώ να παίξω χωρίς να θέτω όρια.

Είναι προφανές ότι είναι δύσκολη απόφαση, μια απόφαση που μου πήρε πολύ χρόνο για να την πάρω. Σε αυτή τη ζωή, τα πάντα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλω τέλος στην καριέρα μου Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι ο τελικός του Davis Cup στο οποίο θα εκπροσωπώ τη χώρα μου. Νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος από τη στιγμή που μία από τις πρώτες μου μεγάλες απολαύσεις ως επαγγελματίας τενίστας ήταν ο τελικός του Davis Cup το 2004 στη Σεβίλλη.

Αισθάνομαι σούπερ-σούπερ τυχερός για όλα τα πράγματα που βίωσα. Θέλω να ευχαριστήσω ότι τη βιομηχανία του τένις. Όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το άθλημα, τους επί χρόνια συναδέλφους μου και ειδικά τους σπουδαίους αντιπάλους μου. Πέρασα μαζί τους πολλές ώρες που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή»» αναφέρει στο μήνυμά του.

{https://x.com/RafaelNadal/status/1844308861492318594}

O Ράφα Ναδάλ θεωρείται ο «Βασιλιάς του Roland Garros» καθώς έχει πανηγυρίσει 14 κατακτήσεις. Συνολικά συμμετείχε σε 30 τελικούς Grand Slam, κερδίζοντας του 22, κατατάσσοντάς τον στη δεύτερη θέση πίσω από τον πολυνίκη (24 τρόπαια), Νόβακ Τζόκοβιτς. Έχει κατακτήσεις επίσης τέσσερα US Open, δύοWimbledon και δύο Australian Open