Ελλάδα

Πολιτική Προστασία: Κίνδυνος κατηγορίας 3 αύριο για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Πολιτική Προστασία: Κίνδυνος κατηγορίας 3 αύριο για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 08/10/2020 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Πέμπτη 08.10.2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Χαλκιδική & Θεσσαλονίκη

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1313775640290656262}

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και την πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη προβλέπει ότι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.