Ελλάδα

Ανοικτά τα κομμωτήρια κλειστά τα γυμναστήρια

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Ανοικτά μένουν τα κομμωτήρια σε όλη την χώρα μετά την ανακοίνωση του μινι lockdown από τον πρωθυπουργό στο διάγγελμα του. Κλείνουν όμως τα γυμναστήρια

Ειδικότερα σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοικτά μένουν τα κομμωτήρια ενώ κλείνουν τα γυμναστήρια.

Οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών. Ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

«Δεν μιλάμε για συνολικό «πάγωμα» της καθημερινότητας. Γιατί θα το επαναλάβω: Ένα καθολικό lockdown αποτελεί το ύστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία, ναρκοθετώντας παράλληλα την επόμενη μέρα της χώρας σε πολλούς τομείς.»

Το νέο σχέδιό της κυβέρνησης για τον Νοέμβριο σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τους αρμόδιους Υπουργούς. Και μαζί του, ένα έκτακτο πρόγραμμα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων, που θα δοκιμαστούν από τους νέους περιορισμούς.