Ελλάδα

Oruc Reis: Φρεγάτες, φουσκωτά με την Ζ-ΜΑΚ και υποβρύχιο έστησαν «τείχος» κοντά στην Στρογγύλη

twitter twitter
Σκηνικό έντασης στήθηκε την Παρασκευή 27/11 κοντά στη Στρογγύλη. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis», έφτασε τα ξημερώματα της Παρασκευής μια ανάσα από το νησί.

Συγκεκριμένα, το Oruc Reis, συνοδευόμενο από τα βοηθητικά σκάφη «Ataman» και «Cengiz Han», καθώς και πολεμικά πλοία, έφτασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα 6,8 ναυτικά μίλια από τη νήσο Στρογγύλη στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου.

Λεπτομέρειες για το σκηνικό έντασης που στήθηκε εκεί, φέρνει στην δημοσιότητα ο BΗΜΑτοδότης μέσω της στήλης του.

Όπως αναφέρεται: «Την ώρα που το Oruc Reis έφτανε κοντά στα 6 μίλια, έκαναν την εμφάνισή τους οι Ελληνικές δυνάμεις φρεγάτες, ταχύπλοα σκάφη και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργώντας ένα θαλάσσιο και απροσπέλαστο “τείχος” προστασίας των εθνικών χωρικών υδάτων.

Την ίδια ώρα στο λιμάνι του Καστελλόριζου εισέρχονταν με τα φουσκωτά τους μέλη της επίλεκτης ομάδας της Z-MAK, με εξελιγμένο οπλισμό και με φούμο στο πρόσωπό τους, αόρατοι και αυτοί φρουροί του ακριτικού αυτού νησιού.

Βάσει της Navtex που είχε εκδοθεί και η οποία ισχύει έως το βράδυ της Κυριακής (29/11), το τουρκικό ερευνητικό, με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han και με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων συνέχιζε τις έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας».