Πολιτική

Εισήγηση Δένδια για την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35

Εισήγηση Δένδια για την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35 Φωτογραφία: EPA/ ALI HAIDER
«Είναι ένα σημαντικό όπλο», τόνισε ο Νίκος Δένδιας για τα F-35.

Ο Νίκος Δένδιας εισηγήθηκε την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35, αλλά και τη διερεύνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών Constellation.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε αυτή την εισήγηση στη σημερινή συνεδρίαση επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής.

Πρόκειται για δύο σημαντικά κεφάλαια της «ατζέντας 2030», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας. Αναφερόμενος στα F-35, υπογράμμισε ότι πρόκειται για τα πιο εξελιγμένα αεροσκάφη. «Ένα σημαντικό όπλο που θα διασφαλίσει τη δυνατότητά της αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εισηγήθηκε την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, με ειδικές προδιαγραφές, της φρεγάτας Constellation. Είναι η νέας γενιάς φρεγάτα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Θα είναι ένα δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belharra, που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Θέλω να δηλώσω μεγάλη ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώθηκε», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

{https://x.com/NikosDendias/status/1806330738725269655}