Πολιτική

Στα ναυπηγεία Λοριάν για τις τρεις ελληνικές φρεγάτες ο Μητσοτάκης

Στα ναυπηγεία Λοριάν για τις τρεις ελληνικές φρεγάτες ο Μητσοτάκης
Στα ναυπηγεία του Λοριάν βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου παρακολούθησε τις διαδικασίες ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας Belh@arra με την ονομασία «ΚΙΜΩΝ».

Τα ναυπηγεία της Naval GROUP στη Λοριάν της Γαλλίας επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου ναυπηγούνται οι τρεις φρεγάτες Belharra για τις ανάγκες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Με χαρά καλωσορίζω τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρώτη του επίσκεψη στα ναυπηγεία της Navalgroup» έγραψε σε ανάρτησή της η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο στο Χ.

{https://x.com/CZacharopoulou/status/1798651365293740421}

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, είναι η πρώτη από τις τρεις Belharra που ναυπηγούνται από τη Naval Group και θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Θα ακολουθήσουν οι φρεγάτες ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ περί τα τέλη του 2025 και μέσα στο 2026 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επιβιβαστεί σήμερα στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης, ενώ θα επισκεφθεί και τις δεξαμενές ναυπήγησης των δύο άλλων φρεγατών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί ακόμα με τα στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία της Navale και επιτηρούν τη διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νορμανδία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, για να συμμετάσχει στη μεγάλη εκδήλωση για την 80ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.