Ελλάδα

Πρεζεράκος: Τα έχουμε καταφέρει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο το καλύτερο

INTIME INTIME
«Θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα, ήδη όμως βλέπουμε φως στο τούνελ» επισήμανε, αναφερόμενος στα εμβόλια κατά του κορονοϊού ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος. Τι είπε για τεστ κορονοϊού στην Ελλάδα και ποια η παράκλησή τους προς τους πολίτες. 

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Τα έχουμε καταφέρει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού σε σύγκριση με άλλες χώρες, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως τόνισε, τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται γιατί τα όπλα της Δημόσιας Υγείας είναι αποτελεσματικά. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά μας σε κάθε παραπληροφόρηση που υπάρχει.

«Είμαστε η χώρα στην ΕΕ που έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τα rapid tests»

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που, όπως είπε, αποτελείται από 31 άτομα και έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της πανδημίας 131 συνεδριάσεις, με μέση διάρκεια 3,5 με 4 ώρες.

«Θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα, ήδη όμως βλέπουμε φως στο τούνελ» επισήμανε, αναφερόμενος στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Για τα τεστ καρά του κορονοϊού, σημείωσε ότι όσο περισσότερα γίνονται τόσο το καλύτερο, σχολιάζοντας ότι «είμαστε η χώρα στην ΕΕ που έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τα rapid tests».

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι Τσιόδρα: Αυτές είναι οι 9 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα, ανησυχία για Δυτική Αττική