Ελλάδα

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ: Δεν αποκλείεται και κλείσιμο δρόμων για ελέγχους, «θα είμαστε παντού»

eurokinissi eurokinissi
Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό ειδικά τις γιορτινές ημέρες, με την εικόνα στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες, να μη... θυμίζει lockdown.

Η Αστυνομία θα έχει παρουσία παντού, σε αυτοκινητοδρόμους, διόδια και πλατείες, τόνισε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.. Θεόδωρος χρονόπουλος, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται και διακοπή κυκλοφορίας για να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα, σε κάποιους δρόμους.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε και πάλι ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν κατάχρηση στα sms που θα στείλουν στο 13033.

Κάλαντα φέτος δεν επιτρέπονται, ενώ για τα ολιγομελή οικογενειακά τραπέζια, απαιτείται η αποστολή sms με τον κωδικό 6 τόσο για τη μετάβαση όσο και για την επιστροφή στο σπίτι.

Επί της ουσίας, ενόψει ρεβεγιόν, οι πολίτες πρέπει να στείλουν διπλό sms, αλλιώς θα έχουν πρόστιμο. «Όχι επιστροφή μετά τις 22:00» είπε ο κ. Χρονόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις την ώρα της απαγόρευσης μετακινήσεων».

Τέλος, για τη μετάβαση στις εκκλησίες απαιτείται αποστολή sms με κωδικό 6.

Μπλόκα παντού, έλεγχοι ακόμη και με drone

Στους δρόμους του λεκανοπεδίου θα βρεθούν 5.000 ένστολοι, με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε... πονοκέφαλο για τις αρχές. Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου , βάρος που θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, δηλαδή τι ώρες όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ εκτός από τα μπλόκα , περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.

Στη Δυτική Αττική, όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας. Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονιές.