Ελλάδα

Οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δράστες που ενεπλάκησαν σε πιστολίδι

thestival thestival
Ένας 25χρονος κι ένας 28χρονος, που διώκονται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι για το οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι δράστες του αιματηρού περιστατικού με θύματα δύο οπαδούς συνελήφθησαν διώκονται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου.

Ο εισαγγελέας τους επέβαλε τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εισόδου στους αθλητικούς χώρους.

Στον 25χρονο, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε, επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ και ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πανικοβλήθηκε και έβγαλε το όπλο. Μάλιστα, ανέφερε ότι προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση με τα θύματα και τα πνεύματα άναψαν.

«Όταν είδα ότι έρχονται και άλλοι φοβήθηκα. Έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα. Το έκανα μόνο για να φοβηθούν και όχι να τους τραυματίσω», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος.

Ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του επιβεβαίωσε τη λεκτική αντιπαράθεση και ισχυρίστηκε πως δεν ήξερε ότι ο 25χρονος είχε μαζί του πιστόλι και δεν περίμενε να εξελιχθεί κατ' αυτόν τον τρόπο η κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε πως το αιματηρό επεισόδιο συνέβη την 21η Ιανουαρίου στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή.